Monday, February 16, 2009

Österrike 09

Nu kommer äntligen min redogörelse för österrike 09.

Resan varade från fredag till lördag. En vecka och en dag alltså.
Bussresan ner och hem tog ungefär ett dygn vilket var lite pain. Men vi hade 5 fina åkdagar, eller den första var väl lite halvtaskig. Eftersom jag inte hade åkt in mina nya boots för året så var balansen inte helt med. Det är sjukt hur mkt ett par boots kan göra skillnad. Det resulterade iaf att det inte blev lika mkt hoppande som tänkt. Mot slutet av veckan fick jag till det dock.

Första dagen var vi i matrei och det var dimmigt och man såg ingenting. Off-pisten var dock väldigt skön.
Fredrik Yngve typ dog oxå. Han bröt benet fjärde åket, surt.

Andra dagen var vi i Mölltaler-Gletcher. Där gjorde jag "åket". Det var seriöst det skönaste stället jag varit på hittills. En hel bergsida med lössnö med intilliggande lift. Kan det bli bättre? aa det kan det och det blev det, vi hade hur mkt sol som helst, nästan inga moln.

Tredje dagen var vi i Lienz, där fanns en park som jag gjorde halv bakåtvolt på. Vrickade tummen lite halvt, men annars helt okej. Vi hittade lite off-pist hopp som var helt okej dessutom.

Fjärde dagen var vi i St. Jacob. Där fanns helt klart de bästa hoppet, men jag var inte särskilt taggad på att hoppa med tanke på gårdagens incident och det faktum att jag fortfarande var relativt ostabil i mina hopp. Däremot åkte jag och johannes E samt Jonathan J "dödsåket" ner i en sjukt stor ravin. Ett tag funderade jag seriöst på vad är det för sjuka grejer vi håller på med. Vi spelade faktiskt in en "hej-om-ni-ser-detta-är-vi-döda-film". Det var ett sjukt bra åk dock, hade det varit lättare att hitta till pisten och liften så hade det slått mölltaler-gletcher. Själva åket var bättre men det var väldigt mkt slit för att åka.

Femte dagen åkte vi åter igen till Lienz, där vi denna dagen hittade ett off-pist hopp mitt emellan liftarna, verkligen mitt i hela stället. Det var väldigt bra byggt och det var även där jag fick till mina första bra hopp för säsongen. En blygsam 180 blev det oxå.

Kvällssamlingarna var helt okej, dock så var det inte lika mycket lägerkänsla som det brukar vara i åre. Vi var på ett glasscafé som även var uppskattat. Det bästa från lägret som inte innefattar åkning var dock hissen mitt i natten med jessica, serious talk med grabbarna och "44 Wahlqvist Goes Wild" - videon finns förövrigt på facebook.

Är sjukt sugen på att åka mera, nån som är på en långhelg eller?

Snygg med snor


Det är 30 grader här hemma och jag går runt a la adam&eva style. Är sjuk och snorar som en treåring, samtidigt som jag lyssnar på håkan hellström i bakgrunden. Hans musik passar bra som just bakgrundsmusik.

Jag är stressad över allt som jag inte kommer hinna men som jag lovat framöver. Det känns surt att konstatera.